If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
След като колата е със средно-разположен двигател и предницата е относително лека, не е ли най-логичното нещо да не се нуждае от серво и да е спестено с цел олекотяване...?
Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex
Така си е. Който е карал разни стари дребни колици тип рено клио, пежо 205 и т.н. които имат сходно тегло като 4С, знае че въобще не ти липсва сервото.
Преди 20-на години масово карахме коли без серво, пък и фитнесите бяха кът и не си спомням някой да е купувал карта тогава, за да може да си кара колата. Едно защото картите бяха непонятни тогава, другото е защото явно сме били курназ момчета и момичета.
Нямала серво... Дори на мене първата ми кола беше серво на волана, па си я карах, даже на море ходех с нея, при положение, че имам книжка от само 13 години
Рали пилоти са ми казвали, че махат сервото не само на волана, ами и на спирачките, на някои от ралиджийките за по-добър контрол и по-добра обратна връзка
Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015 Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997[Ex]
Само че без сервото на спирачките оставаш буквално без спирачки.. Опитай.
С тази разлика, че системите без серво не са такива, като тези със серво ама развалени и не могат да се съпоставят.
Защото колегата си мисли, че на 4Ц волана се върти все едно на нормална кола, ама с изгасен двигател (без серво подпомагане), а реалността е съвсем друга.
С тази разлика, че системите без серво не са такива, като тези със серво ама развалени и не могат да се съпоставят.
Защото колегата си мисли, че на 4Ц волана се върти все едно на нормална кола, ама с изгасен двигател (без серво подпомагане), а реалността е съвсем друга.
Естествено че не са, но той говори за премахване.
Не знам как спират като я премахнат само. Достатъчно е да откачи маркуча на сервоусилвателя да се убеди
Нямала серво... Дори на мене първата ми кола беше серво на волана, па си я карах, даже на море ходех с нея, при положение, че имам книжка от само 13 години
Рали пилоти са ми казвали, че махат сервото не само на волана, ами и на спирачките, на някои от ралиджийките за по-добър контрол и по-добра обратна връзка
Лъжат те. Всичко се прави с друга цел. Първо, няма серво, течности и т.н., няма още един потенциален проблем. Другото е, че се освобождава място, при евентуален ремонт се бърка по-лесно. И освен всичко друго, се олекотява. В моторспорта приоритетите са съвсем различни.
Comment